Stigle bebe od naše Ume

Autor
Ljiljana Nakić-Petrina

Pozdrav veliki svijete, 
evo vam se javljamo, nas šestorica mušketira (kako je Ljilja u početku mislila) a koje je odlučila imenovati na slovo S.
Stigli smo na svijet 20.5.2023.
Za sve koji nas niste do sad upratili, mamica nam je Umelie All-Petrina's, a tatica nam je Bravo Tor Panonicus, tri godine je našem tatici, a on vam je da znate već veliki šampion. Ima te neke naslove "šampion" već iz pet ili šest zemalja, to vam mi još ništa pojma nemamo, ali tako Ljilja kaže, pa to mora biti tako.
Mi smo vam inače prvi potomci oboje naših roditelja.
Bila je subota to jutro kad smo mi onako mokri stigli na svijet, kad su nas vrijedne ruke veterinara Veterinarske Ambulante Vodice na brzinu izvadili iz trbuha naše mamice Ume koja iz nekog razloga nije imala dovoljno svojih trudova da bi mi mogli doći na svjetlo dana. Mučile su se ona i Ljilja par dana prije toga, mamica bi započela s uvodnim trudovima, ali nije išlo i tako je Ljilja odvela mamu u subotu da nas porodi carskim rezom.
Naša je divna mama tako i u stvarnosti postala prava "carica", makar Ljilja je i ranije za našu mamu često znala reći: carica Umica.
Mi smo vam znate Ljiljino trinaesto tornjačko leglo, a Ljilji je 13 sritan broj, ona vam jako voli taj broj, znate :D
Bogu fala svi smo vam dobro i zdravo, i mama i nas šest, svi smo dečki (a tu se Ljilja malo priračunala, nije baš tako ispalo na kraju). Mislila je naša Ljilje da smo ovaj puta nas šestorica došli ko neka ravnoteža nakon prethodnog W legla kad su svih pet beba bile curke. Tako to valjda biva u prirodi, sve mora biti u ravnoteži, ali bila je to tek optička varka, u svem onom kaosu oko trudova koji nikako ne dolaze, pa oko carskog, pa je i Kim imala nekih problema i Zogar i sve u isti mah ...
Ima nas raznih: sa uskom lisom i sa širokom lisom na licu, s malo i s puno boje po krznu, neki smo smeđe bijeli, a drugi smo za sada kako se čini crno bijeli, za te crno bijele Ljilja za sad još ne može znati hoće li nam se pojaviti treća boja, pa ćemo se moći pisati kao trikolori/trobojni ili će se ta "crna" na koncu kako to često biva preokrenuti u tamno smeđu?
Ima nas posve svijetlih samo s bojom uokolo uški, ali i sa prilično lijepim "razlomljenim" plaštom. Tako vam je jedan od nas jako nalik na taticu Brava TP, a drugi od nas braće jako je nalik na pradjeda Gorda ZB, ima i jedan braco koji jako nalikuje pradjedu Lemiju, jedan ima točku na sred leđa ko ujo Ulix.
Ima nas ..., čekajte samo još koji dan da se mi malo postavimo na naše noge, da otvorimo oke pa ćete nas onda malo bolje moći viditi - i mi vas :D
Ljilja već dugo naša imena ima u pripremi, ali nije nas još stigla malo bolje upoznat da nam podili imena,  za koji dan, a bit će to vrlo skoro dobit ćemo i imena, obećala je. Ljilja imena inače uvijek dodijeli odmah po rođenju, ali ovaj put je naša mamica Uma - carica, sve se tako brzo odigralo i mi smo s malim zakašnjenjem, ali ekspresno brzo banuli na svijet pa se evo Ljilja još nije u imenima snašla.

Naša mamica Uma najbolja je mamica na svitu, puno nas voli i za sada samo puno papamo i ona i mi. Sada samo papamo i pavamo ... 

Sve vas vole vaši S dečki All-Petrina's

p.s.
U rubrici Štenci - Naše novo S leglo 25.5. Ljlja nas je sve predstavila poimenično i svaki od nas u galeriji ima po četiri slikice, tu nas možete vidjeti malo bolje ovako još majušne.

p.p.s.

Dragi veliki svijete, evo nas ponovo!
Od neki dan, iznenada mi smo van saznali istinu - Ljilja nije dobro gledala naše piše.
Mora da je bila smantana samim događajem našeg rođenja, carskim rezom, pa mamom koja je bila pod narkozom, pa prvim satima i danima koji su uvijek u takvim situacijama vrlo konfuzni i stresni, sve u svemu kad nas je gledala i pregledavala jesmo li svi ok i u redu Ljilji su se kod svih nas prikazivali samo naši pišulinci, doduše bila su tu prva dva dana i ostaci naše pupkovine, a Ljilja je samo pišulince vidila, sve do neki dan kad je kod Kinga (koji sad više nije King, Bogu fala, sad je Queen, jer kako će biti kralj bez pišulinca?) nije vidila da se na dnu trbuha nešto crni ... Pomislila je gle već se pojavljuje tamni pigment na dnu trbuha i išla je metit očale za čitanje da vidi šta se to u dnu trbuha kod Kinga crni, kad ono nije pigment, nego je pišulinka - King nije Kralj, nego je Kraljica WOOOOOOOOOOOOOOOW ... Kako se samo smijala, kako se Ljilja samo smijala od sriće i veselja ... i onda je otkrila da Soul isto ima pišulinku, umisto pišulinca, e tako smo vam mi sad mješovito leglo: četvorica nas mušketira i dvije princeze: Soul je kopirani tata i King/Dinara je kopirana mama, odnosno baka Niki.

Nije moguće izreći koliko je naša Ljilja oduševljena ovim neočekivanim otkrićem, valjda je jednako toliko oduševljena koliko i iznenađena ... Kaže ona nama: Ovo mi se nikad nije desilo!
Al znate vi već sve, znate da se živu čovjeku svašta može desiti, pa tako i da ne uspije skužit razliku dok se mi ne krenemo malo razvijat, a sad smo vam mi već veliki, čak imamo već dva i po tjedna :D pa mi dečki već imamo kako Ljilja kaže prave muške glave, a naše sekice su nježnijih, pravih ženskih glavica, naše dvije princeze.


Kaprijska 7, 22000 Šibenik
GSM: +385 (0) 91 506 9234
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pratite nas na društvenim mrežama

© All-Petrinas. Sva prava pridržana.